Thursday, December 13, 2012

Acili ekmek


Acili ekmek  Adanaya has diye bildigim cok leziz bir hamurisi tarifi. Uzerinde bol biber salcasi ve zeytinyagi ile kavrulmus sogan, hafif kimyon aromali, ve kavrulmus susamla tamamlanmis cok hos bir tat. Soganli zeytinyagli harci hamurunu da yumos yumos yapiyor, Adana usulu pizza oluyor :)
Malzemeler:
2cuptan bir parmak eksik sut
yarim cay bar sivi yag
3tatli kasigi seker
1 tat kasigi tuz
2 tatli kasigi maya
un farkedebilir, 4-5 cup oluyor, yumusak olucak.
Yapilisi:
Sut ilik olucak, ilik karisima mayayi ilave edip, hafif kabarinca unu ilave edip yogur, mayalanan hamuru yaglanmis dikdortgen firin tepsisine yay. 
Ustune; yagda 2-3 iri  sogani biber salcasi ile kavur,  ocaktan alinca icine kimyon ve arzuya gore pul biber koy karistir ve hamurun ustune yay, ustune susam serp ilik firinda 20-25dakika beklet kabarsin, sonra pisir, afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment