Wednesday, March 27, 2013

Emine Ablanin Sekerparesi :)

Nedense cok nadirdir serbetli tatli yaptigim. Bu lezzetli tatli da kahvalti davetinde yedigim lezzetini begendigim ve Emine ablamin izniyle sizlerle paylasmak istedigim bir tarif, sekerpare sevenler bir de bu sekilde deneyebilirler, asil tarif margarin ama ben margarin kullanacagima yapmam ve yemem daha iyi diye dusunuyorum. Ne de olsa bu beden bize emanet, sadece nefsi tatmin icin , yani yemek icin ne diye bile bile emanete hiyanet edip bedenime zarar vereyim, az olsun ama saglikli olsun!

malzemeler;

250 gr. tereyag
2 yumurta
2 yem. kasigi dolu hindistan cevizi
2 yem. kasigi dolusu irmik
1 cay br. pudra sekeri
vanilya, kabartma tozu
aldigi kadar un

guzelce yoguruyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz, yuvarlak sekil verip tepsiye diziyoruz, yumurta sarisi surup badem veya findigi ortasini hafif bastiriyoruz, onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.

2,5 br. sekere 2,5 br. su koyup kanatiyoruz. Eger fazla serbetli sevmiyorsaniz, serbeti 2 bardak suya 2 br. seker yapabilirsiniz.

Sogumus serbeti sicak tatliya yavas yavas dokuyoruz.Afiyet seker olsun.

3 comments:

  1. yeni tarif gelmis:)dogranmis meyveler bana hep seni hatirlatiyor:)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. doğranmış meyveler konusunda hülya'ya katılıyorum. enteresan salatalar da seni akla getiriyor hülya:)

    ReplyDelete