Saturday, March 31, 2012

Yesil mercimekli salata

Salata benim icin cikolata gibi birsey galiba. Hani insan cikolata aserir ya, bende bazen boyle salata aseriyorum :) Tabii cok mutluyum bu halimden. Belki de hani bir seyi kirk gun yaparsan vucudun alisir artik derler ya. Ben de saglikli beslenme, diyet derken salata isini fazla abarttim galiba. Vucutta alisti, kendi kendime salata turetip duruyorum. Allah ne verdiyse deyip aciyorum dolabi, gozume kestirdigim tum malzemeleri cikariyorum. Iste benim icin bir ogun boylece hazir olmus oluyor.
Bu salatamizda gecen tavuklusunu yayinladigim salatanin mercimekli versiyonu denilebilir. Cok basit aslinda, ama gene de fikir olsun, tam diyet isi, hem de tok tutuyor, mercimek sebebiyle de gayet besleyici oluyor.Malzemelrde olcu yazmayacagim, siz zevkinize gore ayarlayin.
Malzemeler:
1 br. haslanip suzulmus yesil mercimek
1 yuvarlak marul
yarim br. kadar mor lahana (ince dogranmis, tuz ve sirke ile yogrulmus)
1 br. normal lahana (ayni sekilde yogrulmus)
1 tatli biber
yarim demet dereotu
Taze nane
sosu icin: zeytinyagi, limon, azcik sumak (isterseniz nar eksisi eklenebilir)

extralar:
konserve full (kirmizi fasulye)
haslanmis yumurta
konserve balik
taze sogan, maydonoz
Extralar yani eklenebilecekler ama benim eklemediklerim :)

Iste bu kadar arkadaslar, dograyin ve karistirin...

Afiyet olsun, kiymetli Esad Cosan Hocamizin duasini cok seviyorum:

IBADETE TA'KAT OLSUN... (AMIN)

Cocuklarla ne faaliyet yapalim???

Evet, ara tatiller yaklasirken yada hafta sonu evde isek, bu soru aklimi mesgul etmeye baslar. Zira iki haftasonudur babamizda evde olmayinca cocuklarla faaliyete basladik. Anneler faydasi olur diye paylasiyorum. Zira ben ve cocuklar bu faaliyetten cok zevk aldik, tabbi sonra evi temizleme bolumu haric.

Bu tarz faaliyetler icin kullanilan kece tarzi bir kumas var, asil adini bilmiyorum, ben onu kullandim, silikon tabancasi ile de dugmeleri yapistirdik, cop sis icin kullanilan cubuklar yada uzun meyva suyu pipetleri ile saplarini yaptik, herhangi bir cope atmayip, lazim olur diye sakladiginiz peynir kabi vs. var ise, disina silikon tabancasi ile kurdela kapladik. Icine kopuk koyduk, uzerine tuz doldurduk :) uzerini de renkli taslar ile susledik, bir parca da yesil hamur koyduk, cim niyetine :)

Asil faaliyette kumas yerine kartonlar kulaniliyor, sizde karton ile yapabilirsiniz.

Birde ben daha onceki faaliyet de dugmeleri igne iplik ile diktirmistim, cocuklar kendileri dikince cok mutlu oluyorlar, silikon tabancasi yerine daha cok vakit aliyor ama cocuklar icin daha eglenceli.
Uzuuun zamandir irmikli tatli yapmadigimi farkedince, cay saati misafirleri ve benim civcivler icin irmikli muhallebi yapmaya karar verdim. Hem muhallebi, hem hafif, hem pasta olsun, biraz da renkli olsun cocuklari cezbetsin dedim, iste boyle bir goruntu cikti meydana :)

Ortasi delik normal kek kalibimi kullandim. Muhallebi yapismasin diye icine once bol dovulmus antep fistigi ile hindistan cevizini karistirip kaliba yaydim. Uzerine hindistan cevizli muhallebi, onun uzerine petibor biskuvi dizdim.
Beyaz muhallebinin birazini ayirip icine sadece bir damla gida boyasi koydum, pembe oldu :) Siz rondodan gecirdiginiz cilekleri ekleyebilirsiniz. Daha saglikli bir alternatif.

Onu da uzerine ekledim, araya tekrar petiborleri dizdim. Sonra gene irmikle ve kakao ilavesiyle kakaolu muhallebi yapip son kati tamamladim. Dolapta 5-6 saat iyice soguyup katilasmasi gerekiyor.

Servis yapmadan kalibin kenarlarindan tahta bicakla muhallebiyi ayirip, servis tabagina ters cevirdim, kenarlarini istediginiz sekerleme ve cikolata ile susleyebilirsiniz.

Muhallebisi icin:
5 cup sut
1,5 cup irmik
1,5 cup seker
kaynamaya baslayinca
1/2 cup hindistan cevizi
1 paket vanilya ekliyoruz.

Kakaolu muhallebi icin yarim olcu yeterli oluyor.

Afiyet olsun.

CAY SAATI

Bu aralar kan grubuna gore beslenme konusuna ilgim var. Yeni duydugum birseydi benim icin, eger duymayanlar var ise Can Bogazdan Cikar kitabini tavsiye ederim. Yazar bir doktor degil, sadece arastirmaci bir yazar, ama bilgileri bir kitaba toplamis, ozet sekilde. Ben cok istifade ettim. Kan grubum A oldugu icin, en hassas mideye sahibim, midem eti sindirecek enzim uretmiyor, o sebeble kirmizi et, en az ve bol salata ile bol cigneyerek yemem gereken gidalardan. Zeytinyagi ceviz, fistik, avokado, zaytinyagli salatalar, sebze yemekleri en fazla tuketmem gereken besinler...

Sizde eger A grubundan iseniz bu salata tam size gore. Iki bardak kadar kiyilmis lahanayi biraz sirke tuz ilavesi ile ovalayin. Mor lahana, marul, kirmizi biber, maydonoz, dereotu, taze naneyi de kiyip ilave edin. Bir konserve kirmizi fasulye ile haslanmis didiklenmis tavuk etlerinizi de ekleyin.

Bir kasede bir kasik mayonez, bir kasik hardal, 3-4 kasik zeytinyagi, 1 limonun suyunu karistirip sos hazirlayin(suzgecten gecirmeniz daha iyi olur) ve uzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Daha lezzetli hale getirmek isteyenler,didiklenmis tavuk etlerini bir islemden daha gecirebilirler. Tavada biraz zeytinyaginda 1 sogani kavurun, uzerine didiklenmis tavuk etlerini ekleyin, kori, kimyon gibi sevdiginiz baharatlari ekleyip 4-5 dk. kavurduktan sonra altini kapatin, ve salataniza ilave edin.

Benim en sevdigim keklerden birisidir elmali kek. Bu tarifte elmali kekin daha saglikli ve hafif hale getirilmis hali, ve bence daha lezzetli hale de geldi diyebiliriz. Cocuklarim da bende cok sevdik, denemesi size kalmis.
Malzemeler:
4 yumurta
1 1/2 cup seker (esmer beyaz karisik kullaniyorum)
1 cup sut
1/2 cup yogurt
1/2 cup siviyag
1 kabartma tozu
silme cay kasigi karbonat
1 paket vanilya/ 1 tatli kasigi tarcin
2 cup yulaf ezmesi
1 cup tam bugday unu
Dovulmus ceviz, antep yada badem.

Her zamanki gibi once seker ile yumurtalari bir guzel cirpiyoruz. Kati malzemeleri ayri yerde karistirip ilave edebilirsiniz. Ben hepsini ekleyip, tekrar hafif mikserle cirptim. Borcaminizi yaglayin, hafif tarcin ve tozseker karisimi serpin, kek haricni dokun.

Uzerine ortadan ikiye bolum yarim ay seklinde ince ince dilimlediginiz elmalari dikine birer parmak araliklarla dizin. 180 C firinda hafif kizarana dek pisirin.Afiyet olsun!

Benim meshur kurabiyelerin fistikli versiyonu, aile uyeleri tarafindan ve arkadaslarim tarafindan da cok begenildi, denerseniz pisman olmazsiniz arkadaslar. Aldigim bir kilo fistigi nasil degerlendireyim diye dusunurken, evde cocuklar icin dogal fistik ezmesi hazirlamaya karar verdim. 3 cup fistigi rondodan gecirdim, icine bir cup bal koydum, kizima biraz fazla tatli gelince 1 cup daha fistik ilave ettik. Tadi cocuklarim icin ideal oldu. Okula giderken ara sira ekmeklerine surmek icin kavanoza doldurdum. Ben herseyi citir sevdigim icin fiktiklari iyice toz haline getirmedim. Magazalarda satilan hazir fistik ezmeleri kadar akici kivam olmadi ama olsun, daha iyisi icin bir internet arastirmasi yapmam lazim.

Gelelim tarifimize:
1 cubuk(110gr. kadar) tereyagi
2 yumurta
1 cup esmer seker(1 parmak eksik)
1 cup rondodan gecmis fistik
2 cup yulaf
1 cup tam bugday unu
1 tatli kasigi kabartma tozu
yarim tatli kasigi karbonat
1/3 cup butun fistik
1/3 cup damla cikolata

Hafif yapiskan bir hamur oluyor, kasik yardimi ile ve elinizle hafif incelterek, kagit serilmis tepsiye dizin. 180C de kizarana dek pisirin.

Ben daha once hafif balla karistirilmis fistik ezmemden kullandigim icin sekeri 2/3 cup koydum. Seker miktari gayet yerindeydi.

A grubu olanlar ve fistik aromasi sevenler, afiyetle yiyeceginiz saglikli bir kurabiye!

Sunday, March 18, 2012

Kaymakli Portakalli Kek

Haftada iki gun taze sut aliyorum, kendim kaynatiyorum, yogurt bitiyorsa yogurt yapiyorum, kalani da cocuklar iciyorlar, ondan kalani da sutlu muhallebi yapiyorum. Tabii 4 kilo sutten bolca kaymak cikiyor, ben zaten kaymak yemem, hepsini de esime yedirecek kadar, sagliksiz dusunmedigim icin, israfa da karsi oldugumuz icin, yeni care buldum, buzlukta dondurmak :)

En kucuk saklama kaplarim ile buzluga koymaya basladim, yaklasik bir bardak kadar. Tabii buzlukta kaymaklar birikmeye baslayinca, tariflerde kullanmaya basladim. bu tarif ailecek cok sevildi, hemencecik tuketildi, dokusu da lezzetti de cok hos oldu.
Tarifimiz ise gayet kolay:
3 yumurta
1+ 1/3 br. seker
1 br. kaymak
1/2 br. sut
2 bucuk br. un
kabartma tozu
vanilya
Icine:
dovulmus ceviz
damla cikolata
kuru uzum
portakal kabigi sekerlemeleri (tarifini vermistim)

Klasik kek tarifimizde oldugu gibi yumurta ve sekeri cirpip kalan malzemeri de ekleyip cirpiyoruz. Eger un kalitesine gore cok sivi olursa, biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Yarimsar bardak, ceviz, damla cikolata, kuru uzum, ve dogranmis portakal kabugu sekerlemelerimizi ekliyoruz. Eger yoksa portakal kabugunu rendeleyebilir yada incecik dograyabilirsiniz.

180C de kurdan yada bicagin ucu temiz cikana dek pisiriyoruz. Afiyet olsun.

Kahvalti sofralarina devam...

Bu guzel kahvalti sofrasi da annecigimin bizim amerikadan ziyarete geldigimizde hazirladigi sofralardan biri diye hatirliyorum. Amerikadan doneli iki sene olacak, zaman nasil da hizli geciyor. Omurler gercekten kus misali, otuzuna yaklasan biri olarak bu gercegi simdi daha iyi farkediyorum hayatim da. Yada gercekten kiyamet yaklasti da zaman daha mi hizli akmaya basladi acaba? Rabbim sonumuzu hayretsin insallah.
Recelleri dondurma kaselerinde sunmak ,tabii ki de annemin fikri, ben ce cok sik olmus, siz de begendiyseniz deneyebilirsiniz
Meshur hashaslinin farkli bir sunumu, diger paylastiklarimda, ortasi degil klasik kek kalibinda idi, bu da dikdortgen borcamda pisirilmis hali. Sekil degisse de lesset ayni :)
Misafir sofralarinda annemin vazgecilmezidir, kizartma... Kilolar ve saglikli beslenme sebebiyle gunluk hayatta artik yapmadigi icin, sadece misafir kahvaltilarinda yapiyor, Domates sosu kizartmayi hafifletiyor, ve lezzetine lezzet katiyor bence. Hem saglikli beslenme diyorsun, hem de kizartma resmi koyuyorsun demeyin sakin. Hangimizin hayatinda nadiren kacamaklar yok ki :) Onemli olan nadiren olmasi, ve de gene de miktarina dikkat ederek yemek.
Bu da gene bizim icin yapilan keci peyniri kizartmasi. Keci peynirinin faydalarini yazmama gerek yok sanirim, az zeytinyaginda kizartip, hafif erimeye baslayinca sicak sicak servis yapiyoruz, afiyet olsun.
Kozlenmis biber, heralde benim icin ilk ona girer siralamada, cok severim, cok hafif, cok leziz.. Daha ne diyeyim ki. Hele de tas firinda kozlenip gelmis oldu mu, daha da hos oluyor, heralde verecegim en basit tariftir. Firinda kozleyin, kabuk ve cekirdeklerini ayiklayip servis yapin :)

Dileyen zeytinyagi sarimsak ile sos hazirlayabilir ama biz sade cok seviyoruz. Denemeye deger!
Velioglu Tas Firinin bu citir sicacik ekmeklerini de koymadan gecemedim, ne de olsa bizim kahvalti sofralarimizin olmaz ise olmazlarindandir kendisi :)

Afiyetli ve saglikli gunler diliyorum hepinize!

Enginar

Enginar tarifini almisken hemen soz verdigim gibi paylasiyorum sizlerle. Ama annem hep goz karari yaptigi icin olculeri de goz karari yazmak zorunda kaldim, siz enginar miktariniza gore uyarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
dondurulmus yada taze enginar koku
1-2 yemek kasigi un
2 br. kadar su
1 limon
1 tatli kasigi seker
3-5 yemek kasigi zeytinyagi
uzerine dereotu ve zeytinyagi

Enginar koklerini yayvan tenceremize diziyoruz. Su, un, tuz, seker, limon suyu ve zeytinyagini cirpip uzerine dokuyoruz, kisik ateste enginarlar yumusayana dek pisiriyoruz. Servis tabagina alip, uzerine hafif zeytinyagi gezdirip, dereotu ile susluyoruz, afiyet olsun.

Kahvalti Sofrasi

Annecigimin sofralari ile devam ede duralim. Zira bu ara az yeme cabalari icinde biri olarak, pek kaydadeger birsey yaptigim soylenemez.
Hele de Suriye'de, Turkistan'da, Patani'de, Sudan'da, Afganistan'da, daha bilmedigimiz nice beldede musluman kardeslerimiz akla gelmeyecek iskence altindalarken, pek de sahane sofralar kurma cabasinda degilim.
Annecigimin bu guzel sofrasi da cooook onemli ve kiymetli bir misafirimiz icin hazirlanmisti bir iki yil once. Paylasmak simdiye nasipmis. Sade, nezih ve leziz bir sofra...

Kahvaltiliklarin yanina eslik eden en guzel tarif bence, soldaki annemin meshur hashaslisi. Denesemde onun gibi yapamiyorum. Insallah birgun annecigimle birlikte yapip her adimini resimlemem gerekecek, ve sizlerle bu leziz tarifi paylasacagim.

Digeri de hepimizin eminim bildigi kozlenmis patlican salatasi. Evimizin altinda firin olunca patlicanlar firinda kozlenip geliyor, hemen ayiklaniyor, dogranip zeytinyagi, tuz ilavesi ile servis ediliyor. Dileyen sarimsak da ilave edebilir.
Bu guzel peynir tabagini, daha dogrusu tahtasini da cok onceden cekmistim, aile ici kahvalti sofralarinda hemencecik, hos bir sunum oluyor. Kestiginiz ekmek tahtasinda hemencecik peynirleri servis edip, yanina da hem dekor hem birlikte yemek icin uzum, biber, ceviz, kuru meyvalar ilave edip sofraniza koyabilirsiniz, fikir vermesi icin paylasiyorum, hepinize sevgilerimle...

Thursday, March 08, 2012

ANNE sofralarina devam: Balik balik balik!

Resmi yuklerken bile nasil da canim cekti, firinda sebzeli levrek, Bol sebzeli bu tarifi balik seven tum arkadaslara tavsiye ederim arkadaslar.

Tepsinizi zeytinyagi ile yaglayin. Ayri kapta malzemenizin miktarina gore, bol limon suyu, zeytinyagi, tuz ve karabiberi cirpin, sebzelerinizi de baliklarinizi da bolca bu karisima batirip tepsiye dizin, alta sebzeleri dokup, uzerine sosladiginiz baliklari dizip, kalan sosu da uzerine gezdirebilirsiniz, defne yapragini da sakin unutmayin.

Tepsini folyo ile kapatin, sicak firina verin, yarim saat sonra 10-15 dakika kadar folyoyu cikarip uzerini de kizartabilirsiniz, afiyet olsun!

Malzemeler:
kisi sayisinca levrek
kuru sogan, patates, mantar, biber, patlican, kabak, domates. (patlican ve kabak yoksa elinizdeki sebzelerle yapabilirsiniz, sart degil)
sosu: limon,zeytinyagi, tuz, karabiber, defne yapragi

Baligin yanina bence harika bir salata, tarife gerek yok, resimdeki gibi elinizde ne varsa koyun arkadaslar :)
Bu leziz enginar tarifini annemden alip ekleyecegim yakinda.
Sofranin genel goruntusu...
Balik sofrasinin vazgecilmezi: deniz borulcesi...
Harika bir lezzet...
Deniz borulcelerini bol suda haslayin butunce, kilciklarindan siyirin, bol zeytinyagi, limon ve dovulmus sarimsak ile hazirladiginiz sosu uzerine gezdirin.
Kozlenmis patlican salatasi da, hem kolay, hem de lezzetli bir garnitur, cok farkli cesitlerde sunulabilir, sarimsakli yogurt ile, kahvaltida kavurup uzerine yumurta kirarak, yada bu sekilde sadece zeytinyagli, limonlu sus ile...
Bu da ikinci balik soframizin goruntusu...

Baligi cok sevdigim icin, Turkiye ziyaretlerinde bol bol balik sofrasi kuruyoruz :) Benim yuzumden herkes iki uc gunde bir balik yiyor ama olsun, cok sukur zarari degil ,faydasi olan bir nimet... Saglik icin, balik yiyin!

Tuesday, March 06, 2012

Ibretlik bir Hikaye, mutlaka okuyun!


Papazı Ağlatan Soru Müslüman Yaptı

Teslis inancı kafasını karıştırınca papazların kapısını çalan İtalyan kız, yanıtsız kalan sorularına son papaz ağlayarak cevap verince kararını verdi.

“Papaz sorularımı dinledikten sonra sessiz bir şekilde ağlamaya başladı. Bana “Ben de yıllardır teslis konusunda şüpheler taşıyorum. Bence doğru yoldasın, İslam’ı araştırmaya devam et” dedi.”

.....................

......................

...................

-Örtünmeye nasıl karar verdiniz?

-Meryem’in babası İmad sık sık İslam’a göre bir kadının altın gibi değerli olduğunu ve altın kıymetinde olan bir kadının mutlaka korunması gerektiğini söylüyordu. İmad’ın bu sözü bana zamanla çok mantıklı geldi ve örtünmeye karar verdim.

MÜSLÜMAN OLAN İTALYAN ÇOCUK”

-Siz aynı zamanda bir yazarsınız? Sonradan İslam’a giren İtalyanlarla telefon vasıtasıyla yaptığınız röportajları bir araya topladığınız kitabınız özellikle dikkatimi çekti. Böyle bir kitap hazırlamaya niçin karar verdiniz? Ayrıca İslam’a giriş öyküsünü yazdığınız İtalyanlar arasından hangisinin yaşadıkları size daha ilginç geldi?

Bu kitabı hazırlamaya Pakistanlı bir arkadaşımın teşvikiyle başladım. Pakistanlı arkadaşım İslam’a giriş hikayelerini okuyan birçok insanın bu hikayelerden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini, ayrıca doğuştan Müslüman olan kişilerin de bu hikayelerden büyük dersler aldıklarını söyledi.

Ben de bunun üzerine sonradan Müslüman olan 26 İtalyan’la telefonla röportajlar yaparak, onların hikayelerini kitaplaştırdım. Avrupa’da İslam’a olan yoğun ilgi nedeniyle de kitabıma “İslam’ın Dönüşü” ismini verdim. Kitabım İtalya’da büyük ilgi gördü ve hatta bazı insanların İslam’a girmesine vesile oldu. Görüştüklerim arasında özellikle 13 yaşındaki İtalyan bir kızın daha çocuk denilebilecek bir yaşta İslam’a girmesi beni çok etkilemişti.


YAZININ DEVAMI ICIN:

http://www.cocukaile.net/papazi-aglatan-soru-musluman-yapti/

Annemin Havuclu patates salatasi ve iftar sofrasindan detaylar

Bu Annemin geleneksel salata tariflerinden biri, misafir sofralarinin demisbasi gibi birseydir bizim evde, cok sevilir, cok ta lezzetlidir. Aslinda daha once de paylastim ama tarifini tekrar yaziyorum.

Malzemeler:
3-4 orta boy Patates
3-4 orta boy havuc
2-3 limon
zeytinyagi
sarimsakli yogurt
maydonoz(suslemek icin)

Patatesleri hasliyoruz, ezdikten sonra bol limon suyu, tuz ve zeytinyagi ilave edip, guzelce karistiriyoruz. Havuclari rendeleyip az zeytinyaginda kavuruyoruz. Patateslere ilave ediyoruz. Istedigimiz cam kaselerimizin dibine ya folyo koyup, yada zeytinyagi gezdirip, harcimizi bastirarak dolduruyoruz. Sonra servis oncesine kadar dolapta bekletebilirsiniz.

Servis yapmadan once tuz servis tabagimiza ters cevirip harcimizi cikariyoruz, uzerine sarimsakli yogurdu dokuyoruz, onun uzerine de az zeytinyagi gezdirip, maydonoz yapraklari ile susluyoruz, afiyet olsun.

Annemin Kuru fasulyesi ile, meshur pilavi. Pilavi sade bile yenebilecek kadar guzel birl ezzette oluyor. Bademleri kavurup, bezelye ve kus uzumunu ilave ediyor, pirincle birlikte kavurmaya devam ediyor, uzeri batana kadar su ilave edip, kaynayinca altini kisiyor, suyunu cektimi pilavimiz hazir. Ayrintili tarif veremiyorum, annem olcmeden yaptigi icin, ama fikir olsun diye yazdim, siz kendi olculerinize uyarlayabilirsiniz.

Ayni pilavi kavrulmus et ilavesi ile de yapiyor annem, ozaman buyuk servis tabagina ters cevirip sofranin ortasina getiriyor, cok hos bir sunum ve lezzet...
Ramazanin olmazsa olmaz pidelerini yazmadan olmazdi heralde. VELIOGLU TAS FIRININDAN citir lezziz sicacik pideler de sofranin tamamlayicisi :)
Bu leziz pideler disinda, uzum cekirdeginden, cavdarina, arpasina, yulafina, ankara ekmeginden trabzon ekmegine, gevreklerinden boyozlarina kadar tertemiz bir ortamda, tam hijyen ve lezzete uretilen bu ekmekleri tadmak icin Izmir'ya yasamaniz gerekiyor ne yazik ki.

Izmir'deyseniz Sirinyer'deki VELIOGLU firinin onunden bir gecmeyi tavsiye ederim.

Hepinize hayirli haftalar diliyorum.

Monday, March 05, 2012

Anne Sofrasi

Annemi taniyanlar, onun meshur yemek sofralarini da bilirler, yanlis anlasilmasin 30-40 cesit yapar demiyorum ama sofra dizayni, sunumu, servisi ile hem goze hem damaga hitab eder, bu harika iftar sofrasi da iki sene once Amerika'dan ziyarete geldigimizde bizim icin hazirladigi bir sofra...
Usenmez, yorulmaz, sevdigi insan icin elinden geleni yapar, icten yapar, candan yapar, cok cok fazlasini yapar, Allah Razi olsun insallah
Hakkini asla odeyemem, hem annem, hem arkadasim, nice birlikte senelere, iyi ki Dogdun!
Pecetelikleri amerikadan indirimden cok ucuza almistim, ama takimiyla da oyle uymus ki, sanki beraber almis gibi, boncuklarla yapabilen kendi de yapabilir evde.
Yemekler ile, sofranin donanmis hali, insallah bir daha ki sefere...

Bu ara az yeme modunda oldugum icin, biriken sofralari paylasmaya devam, sevgiler hepinize!