Sakizli muhallebiyi bir litre sute bir br. un, 2 br. seker, iki parca dovulmus damla sakizi ile yapiyorum, ama bu muhallebinin daha sivi olmasini istedigim icin, seker ve unu birer parmak az koydum, kivami cok iyi oldu. Uzeri icinde tavaya biraz seker, cok az su koyup fokur fokur kaynamaya baslayinca dogradigim seftalileri ilave edip tarcin ekledim, suyunu cekene dek 5-10 dk. karistirdim. Iliyinca muhallebilerin uzerine ekledim, cilek ve muzlari da tavada kalan cok az sosla soyle bir karistirip (kararmalarini belki onlerim diye ) uzerlerine koydum, arkadaslarim cok begendiler, deneyenlere simdiden afiyet olsun...
Siyah fasulyeniz varsa bu cok hos rengarenk salatayi tavsiye ederim, hasladigimiz siyah fasulyeye, dogradimiz mor sogan, konserve misir, dogranmis kirmizi biber, yesil biber, maydonoz ilave ediyoruz (ben az domates de ekledim) Sos olarak zeytinyagi, sirke, limon suyu ve az kimyonu ile tuzu ilave edip karistiriyoruz.
Esmacim, yine dokturmussun, bir de sarma sarmissin masaallah. Salihacigim da yardim etti mi:)))
ReplyDeletePembe deniz kabuklu tabak ta cok SIK, Florida hatirasi. Ellerine saglik, hersey cok leziz gozukuyor...
Saol canim, sarmalara Saliha degil ama Aysenur diye cok sevdigim bir arkadasim yardim etmisti :)
ReplyDeleteesmaaaa,kım bu arkadaslar ben nerdeydım....
ReplyDeletekucuk kalıblarını ıcıne tatlıarı koymadan fırınlarsan dagılmadan cıkarlar,
selamlar
Sen o sirada Los Angeles'taydin arkadasim :) yoksa sende olurdun tabii ki davet listesinde :)
ReplyDelete