Bu da ilk cheesecake denemem, bence basarili, Hulya da begendi. Portakalimiz fazla oldugu icin portakalli yaptim, tabani klasik biskuvili taban. Bizim petiboru ezip iki kasik erimis tereyagi ve biraz sut ilavesi ile karistirip kalibin dibine bastirdim, firinda 15 dk. pisirdim. 250 gr. light cream cheese ile 1 can sweetened condensed milk, 1 vanilya, 1/3 cup portakal suyunu guzelce cirptim. Tabanimin uzerine dokup firinda 40 dk. pisirdim. Uzerini servisten once dilim portakal ve dovulmus badem ile susledim. Ben cok begendim, hem hafifi hemde cok lezzetli oldu. Turkiye'de sweeted condensed milk yok bildigim kadariyla. Bir dahaki denemem heryerde bulunabilecek malzemeler ile olacak insallah.
Ucuncu tarif ise gecenlerdekoydugum Ananasli pasta. Mutlaka deneyin derim, cok hafif ve lezzetli oluyor. Ben bu sefer kekini kakaolu yaptim, beyaz krema, uzerine de cikolata eritip doktum, findik ile de susledim. Goruntu pek basarili olmadi gene ama tadi yerindeydi, evde de cok ovgu alinca, cok mutlu oldum. Denerseniz eminim sizinki de baya ovgu alacaktir. Zero fat and delicious :)
No comments:
Post a Comment