Tepsinizi zeytinyagi ile yaglayin. Ayri kapta malzemenizin miktarina gore, bol limon suyu, zeytinyagi, tuz ve karabiberi cirpin, sebzelerinizi de baliklarinizi da bolca bu karisima batirip tepsiye dizin, alta sebzeleri dokup, uzerine sosladiginiz baliklari dizip, kalan sosu da uzerine gezdirebilirsiniz, defne yapragini da sakin unutmayin.
Tepsini folyo ile kapatin, sicak firina verin, yarim saat sonra 10-15 dakika kadar folyoyu cikarip uzerini de kizartabilirsiniz, afiyet olsun!
Malzemeler:
kisi sayisinca levrek
kuru sogan, patates, mantar, biber, patlican, kabak, domates. (patlican ve kabak yoksa elinizdeki sebzelerle yapabilirsiniz, sart degil)
sosu: limon,zeytinyagi, tuz, karabiber, defne yapragi
Harika bir lezzet...
Deniz borulcelerini bol suda haslayin butunce, kilciklarindan siyirin, bol zeytinyagi, limon ve dovulmus sarimsak ile hazirladiginiz sosu uzerine gezdirin.


Baligi cok sevdigim icin, Turkiye ziyaretlerinde bol bol balik sofrasi kuruyoruz :) Benim yuzumden herkes iki uc gunde bir balik yiyor ama olsun, cok sukur zarari degil ,faydasi olan bir nimet... Saglik icin, balik yiyin!
No comments:
Post a Comment