Bir kasede bir kasik mayonez, bir kasik hardal, 3-4 kasik zeytinyagi, 1 limonun suyunu karistirip sos hazirlayin(suzgecten gecirmeniz daha iyi olur) ve uzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Daha lezzetli hale getirmek isteyenler,didiklenmis tavuk etlerini bir islemden daha gecirebilirler. Tavada biraz zeytinyaginda 1 sogani kavurun, uzerine didiklenmis tavuk etlerini ekleyin, kori, kimyon gibi sevdiginiz baharatlari ekleyip 4-5 dk. kavurduktan sonra altini kapatin, ve salataniza ilave edin.
4 yumurta
1 1/2 cup seker (esmer beyaz karisik kullaniyorum)
1 cup sut
1/2 cup yogurt
1/2 cup siviyag
1 kabartma tozu
silme cay kasigi karbonat
1 paket vanilya/ 1 tatli kasigi tarcin
2 cup yulaf ezmesi
1 cup tam bugday unu
Dovulmus ceviz, antep yada badem.
Her zamanki gibi once seker ile yumurtalari bir guzel cirpiyoruz. Kati malzemeleri ayri yerde karistirip ilave edebilirsiniz. Ben hepsini ekleyip, tekrar hafif mikserle cirptim. Borcaminizi yaglayin, hafif tarcin ve tozseker karisimi serpin, kek haricni dokun.
Uzerine ortadan ikiye bolum yarim ay seklinde ince ince dilimlediginiz elmalari dikine birer parmak araliklarla dizin. 180 C firinda hafif kizarana dek pisirin.Afiyet olsun!
Gelelim tarifimize:
1 cubuk(110gr. kadar) tereyagi
2 yumurta
1 cup esmer seker(1 parmak eksik)
1 cup rondodan gecmis fistik
2 cup yulaf
1 cup tam bugday unu
1 tatli kasigi kabartma tozu
yarim tatli kasigi karbonat
1/3 cup butun fistik
1/3 cup damla cikolata
Hafif yapiskan bir hamur oluyor, kasik yardimi ile ve elinizle hafif incelterek, kagit serilmis tepsiye dizin. 180C de kizarana dek pisirin.
Ben daha once hafif balla karistirilmis fistik ezmemden kullandigim icin sekeri 2/3 cup koydum. Seker miktari gayet yerindeydi.
A grubu olanlar ve fistik aromasi sevenler, afiyetle yiyeceginiz saglikli bir kurabiye!
No comments:
Post a Comment