2 cay br. bulgur (buyuk cay br.)
2 cay br. kaynar su
1 kasik biber, 1 kasik domates salcasi
1 demek mayd
1 demet taze sogan
2-3 dis sarimsak
tuz, nane, sumak, kirmizi biber
2 limon suyu
4-5 kasik zeytinyagi
varsa nar eksisi
istege bagli 1-2 domates (kup dogranmis)
5-6 yaprak marul
Tenceremizde kaynarsuyun bir kismina salcamizi karistirarak eritiyoruz, suyun kalanini ekleyip, uzerine bulguru ekliyoruz, kapagini kapatip sismesini bekliyoruz. Bulgur siserken, buyuk cam kasemize yesilliklerimizi, marulumuzu, domatesimizi, sarimsagimizi dograyip koyuyoruz. Sisen bulgura baharatlarimizi ve limon suyumuzu, zeytinyagi ve nar eksimizi ilave edip karistiriyoruz. Sonra bu karisimi yesilliklerin uzerine ilave edip guzelce karistiriyoruz. Tadina bakiyoruz, eksisinde veya acisinda ayarlamalar gegeriyorsa ilave ediyoruz. Yaninda, yazin ayran kisin sicak cay ile afiyetle yiyoruz.
No comments:
Post a Comment